Μαρ 112014
 

Παιδική λογοτεχνία που… δεν πυροβολεί!

ΑΘΗΝΑ 11/03/2014

Υπάρχουν παιδικά βιβλία φαντασίας χωρίς όπλα; Χωρίς βία; Χωρίς μαγεία; Χωρίς αστρολογία; Χωρίς παραβατικότητα; Χωρίς αλκοόλ; Χωρίς κάπνισμα; Χωρίς απρεπείς λέξεις; Ναι VRay Crack download. Είναι η σειρά που γράφει οΤζερόνιμο Στίλτον. 

Ένας Ιταλός συγγραφέας g 매크로 다운로드? «ποντικός», ο οποίος δεν μας αποκαλύπτεται, αν και τα βιβλία έχουν μεταφραστεί σε 40 γλώσσες 제중원 다운로드.

Ο ποντικοπαραμυθάς Στίλτον (ονομασία ενός φημισμένου αγγλικού τυριού) έχει πουλήσει 85.000.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα οι περιπέτειές του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κέδρος New West Organic4 1.

Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 27 βιβλία του. Το τελευταίο επιγράφεται «Ταξίδι στο βασίλειο της Φαντασίας» , σε μετάφραση Βίκης Λιανού sweetness.

Ο ήρωας της πρόσφατης έκδοσης είναι διευθυντής της εφημερίδας «Ηχώ των Τρωκτικών», της πιο διάσημης στην Ποντοκόνησο jdk 1.8 32bit.

Ταξιδεύει συχνά αναζητώντας θέματα για τα βιβλία του. 

Μεταβαίνει στο Βασίλειο της Φαντασίας , σε μια επικράτεια από επτά βασίλεια: Των Μαγισσών, των Γοργόνων, των Δράκων, των Ξωτικών, των Νάνων, των Γιγάντων και των Νεράιδων Logitech g402 driver. Κάθε βασίλειο έχει τη δική του γλώσσα, αλλά υπάρχει και κοινή φανταστική γλώσσα.

Το Βασίλειο έχει νόμισμα το φανταστικό φιορίνι, σημαία τη χρυσή σημαία της ευτυχίας, μονάδα μέτρησης το φανταστικό μίλι ενώ ο χρόνος μετριέται με το φανταστικό χρόνο που ισοδυναμεί με 818 δικά μας χρόνια Download the Bangkok map.

Η περιπέτεια εξελίσσεται στην εποχή του Αρπακτικού Ιππογρύπα το έτος 8412 από την ίδρυση του Βασιλείου 올더다운4 다운로드.

Στην πορεία της αφήγησης ο συγγραφέας παραθέτει εγκυκλοπαιδικά στοιχεία ώστε ο παιδικός αναγνώστης (και όχι μόνο ο παιδικός?) να ταξιδεύει μαθαίνοντας: τα είδη των διαμαντιών, τον αρχαιοελληνικό μύθο της αράχνης, τι είναι η σαλαμάνδρα, τι είναι ο μανδραγόρας, ποιο είναι το μυθικό πτηνό φοίνικας, ποια η καταγωγή των θαλασσών, ποια τα αρσενικά θαλάσσια πλάσματα που λέγονται Τρίτωνες listed borders.

Επίσης, γνωρίζει τον κινέζικο μύθο για την πριγκίπισσα των δράκων, τον προσανατολισμό με τα αστέρια, το αίνιγμα της Σφίγγας που έλυσε ο Οιδίποδας, τον νορβηγικό μύθο για τα τρία μαγικά βότσαλα του νάνου, τον ιρλανδέζικο μύθο που λέει ότι η εξυπνάδα είναι πιο ισχυρή από τη δύναμη και άλλα πολλά.

Στο τέλος της περιπετειώδους ιστορίας γεμάτης με μυστηριώδη πλάσματα, ξωτικά γίγαντες, λυκανθρώπους, δάση , έλκηθρα, πύργους, καρχαρίες, ακολουθεί το Λεξικό της Φαντασίας, αρχίζοντας από το Άλφα ? «Άβαλον» ( το θρυλικό νησί όπου μέσα σε ένα χρυσό τάφο είναι θαμμένος ο βασιλιάς Αρθούρος), φθάνοντας μέχρι Χι- «Χίμαιρα»(το τέρας της ελληνικής μυθολογίας που πετούσε φωτιές και είχε κεφάλι λιονταριού, σώμα κατσίκας και ουρά που κατέληγε σε κεφάλι φιδιού ).

Πρόκειται για μια έκδοση με πλούσια εικονογράφηση σε κάθε σελίδα (378) που μαγεύει παιδιά και μεγάλους?

«Η αγάπη και η φιλία είναι ισχυρά φάρμακα που μπορούν να γιατρέψουν τις πληγές της καρδιάς» είναι το βασικό επιμύθιο κάθε αφήγησης. Γιατί , όπως υπογραμμίζεται στην ιστοσελίδα της ιταλικής μητρικής έκδοσης, η φιλοσοφία του Τζερόνιμο Στίλτον συνίσταται στο να μεταδίδει τις διαχρονικές αξίες της οικογένειας, της αλληλεγγύης, της παγκόσμιας ειρήνης.

Με πίστη στον εαυτό μας, στην εκπαίδευση, στη συνέπεια, στη θετική σκέψη , στο πνεύμα συνεργασίας, στην τιμιότητα, στην ειλικρίνεια, στο σεβασμό προς τους ηλικιωμένους και στα άτομα με ειδικές ανάγκες, στην αποδοχή της άλλης κουλτούρας.

Πράγματι. Διαβάζοντας την ιστορία, βλέπεις πως ενώ ξεχειλίζει από περιπέτειαπαραδοξότητα καιαλλόκοτα, δεν έχει σκοτωμούς. Μήτε ένας νεκρός! Αποδεικνύοντας πως η παιδική λογοτεχνία μπορεί να γίνεται ευπώλητη και χωρίς πιστολίδι?

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 Posted by on 11 Μαρτίου 2014

 Leave a Reply