Οκτ 152012
 
Μια φλόγα στο σκοτάδι

Μια φλόγα στο σκοτάδι

 

Η Έλεν Άνταμς Κέλλερ ήταν Αμερικανίδα συγγραφέας, λέκτορας και ακτιβίστρια. Σε ηλικία 19 μηνών, οι γονείς της αντιλήφθηκαν ότι ήταν κωφή και τυφλή και την πήγαν στο Ινστιτούτο Τυφλών της Βοστώνης, όπου την ανέλαβε η παιδαγωγός Άννα Σάλιβαν. Η περίπτωσή της διαδόθηκε παγκοσμίως λόγω ενός θεατρικού έργου το οποίο ήταν βασισμένο στην αυτοβιογραφία της, που αναπαριστούσε τις προσπάθειες της Σάλιβαν να αναπτύξει έναν κώδικα επικοινωνίας μαζί της με την παντελή έλλειψη ομιλίας. Τελικά, έμαθε τη νοηματική γλώσσα και το 1888 γύρισε στη Βοστώνη, όπου θεωρήθηκε παιδί θαύμα.
   Έμαθε επίσης γερμανικά, ελληνικά και λατινικά. Ήταν το πρώτο άτομο με κώφωση και τύφλωση που αποφοίτησε από πανεπιστήμιο το 1914. Συνέχισε τη μελέτη ξένων συγγραφέων και φιλοσόφων, ενώ υπήρξε ιδιαίτερα παραγωγική συγγραφέας. Στη Σκωτία ανακηρύχτηκε επίτιμη διδάκτορας. Είχε δηλώσει ανοιχτά την αντίθεσή της στον πόλεμο. Επίσης, υπήρξε υπέρμαχος του δικαιώματος της γυναικείας ψήφου, των εργατικών δικαιωμάτων και του σοσιαλισμού, καθώς και άλλων προοδευτικών κινημάτων.
Πηγή: Βικιπαίδεια

Μια φλόγα στο σκοτάδι

Η συγκλονιστική ιστορία της Έλεν ΚέλερΜαρία Ρουσάκη
εικονογράφηση: Κατερίνα ΡάπτηΚέδρος, 2012
80 σελ.

Σκίτσο της Έλεν Κέλερ από τη Μαρία Αντάρα του Ε1

 Τώρα 3 μικρά επεισόδια και με ελληνικούς υπότιτλους  One Response to “Μια όμορφη ιστορία για την ανθρώπινη δύναμη , την υπομονή και την επιμονή”

Comments (1)
  1. Αυτό το βιβλίο με εντυπωσίασε όταν το διάβασα!!!!

 Leave a Reply